Logo
Gieterijstraat 124
2984 AB
Tel. 0180 - 54 81 54
Fax. 0180 - 42 42 81
Email: dubbeldam@dubbeldamcompany.nl

Management buy in – het proces, de mogelijkheden en onze ervaringen -

Management buy in – het proces, de mogelijkheden en onze ervaringen

Als u op het punt staat om uw bedrijf te verkopen komen er waarschijnlijk een hoop vragen boven drijven. Hoe verzeker ik mijn bedrijf van een mooie toekomst, hoe zit het met vertrouwelijkheid en waar vind ik de juiste koper? Dit is waarschijnlijk slechts een kleine greep uit de vragen waar u mee zit als u een managent buy in overweegt. Het verkopen van een bedrijf is een delicaat proces; een proces waar wij ons graag voor inzetten.

Het bedrijf verzekeren van een mooie toekomst

Iedere ondernemer die aan de start staat van de verkoop van zijn onderneming wil het bedrijf verzekeren van een mooie toekomst. Dit vereist een goede voorbereiding. In sommige gevallen kan deze voorbereiding jaren duren. Hier hoeft u niet alleen in te staan. In de voorbereiding komt aan bod wat voor u de belangrijkste voorwaarden zijn van de management buy in, de gewenste timing, het nadenken over potentiële kopers en natuurlijk het verkoop klaar maken van uw bedrijf.

De juiste koper vinden

Er zijn veel verschillende kopers die u kunt overwegen. Dit proces begint allereerst bij u zelf, waarbij u bij zichzelf nagaat wat uw voorkeur heeft. Dubbeldam kan u ondersteunen door met u rond de tafel te gaan en de wensen door te nemen. Gezamenlijk stellen we een zoekprofiel om zo tot een geschikte kandidaat te komen.

Vertrouwelijke informatie

Bij het verkopen van een bedrijf zal altijd vertrouwelijke informatie worden uitgewisseld tussen u en de potentiële koper. Hier wilt u natuurlijk uiterst zorgvuldig mee omgaan. Daarom is het mogelijk om deze informatie gefaseerd beschikbaar te stellen en naar mate het proces vordert meer informatie vrij te geven. De informatie zal hierbij steeds gedetailleerder en gevoeliger zijn. Tevens is het gebruikelijk om de ontvanger van de vertrouwelijke bedrijfsinformatie vooraf een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen.

Onze ervaringen

Bij Dubbeldam & Company hebben we 20 jaar ervaring met fusies en overnames. Voor een management buy in hebben we een duidelijk proces ontwikkeld waarin we samen met de ondernemers aan de slag kunnen. Tijdens het proces zullen we u continu voorzien van professioneel advies en een ervaren sparringpartner.
Inmiddels hebben we meer dan 100 transacties begeleid en hebben we veel ervaring op kunnen doen. Dit uit zich in een referentielijst waar we trots op zijn.

Bekijk de referenties.

 


Delen: