Logo
Gieterijstraat 124
2984 AB
Tel. 0180 - 54 81 54
Fax. 0180 - 42 42 81
Email: dubbeldam@dubbeldamcompany.nl

Bancaire financiering bedrijfsovername / werkkapitaal

In veel situaties zal een financiering van een bedrijfsovername ingevuld worden door het aantrekken van een bancaire financiering.

Het voordeel van deze vorm ten opzichte van het aantrekken van risicodragend vermogen van een investeerder is dat een bancaire financiering van een bedrijfsovername doorgaans goedkoper is. Daarnaast is deze vorm van financiering minder complex om te arrangeren. Een nadeel is dat bij bancaire financiering sprake is van aflossingsverplichtingen en rentebetalingen, welke uiteraard een drukkend effect op de cashflow hebben. Bij risicodragende financiering verstrekt door investeerders is doorgaans slechts in beperkte mate sprake van harde terugbetalingsverplichtingen.

Bij bancaire financiering kunnen wij u onder meer in de volgende situaties van dienst zijn:

  • Arrangeren van financiering bedrijfsovername;
  • Arrangeren van werkkapitaalfinanciering;
  • Herfinanciering van uw onderneming;
  • Second opinion over de financieringsstructuur en de voorstellen van financiers.

Afhankelijk van de situatie vindt u hieronder een overzicht van het proces dat we met u kunnen doorlopen om te komen tot financiering van een bedrijfsovername.
 
Download het volledige stappenplan - Bancaire financiering bedrijfsovername

Offerte aanvragen

Voorbereidingsfase bancaire financiering bedrijfsovername Oriënterende besprekingOriënterende bespreking Analyse ondernemingAnalyse onderneming Bepalen optimale financieringsstructuurBepalen optimale financieringsstructuur Opstellen financieringsmemorandumOpstellen financieringsmemorandum Selecteren financiersSelecteren financiers Fase arrangeren bancaire financiering bedrijfsovername Benaderen van financiersBenaderen van financiers Beoordelen kredietvoorstellenBeoordelen kredietvoorstellen Onderhandelingen en contractenOnderhandelingen en contractenOnze tevreden klanten

Zoekt u bancaire financiering?

 

Maak een
vrijblijvende afspraak

 

Contact