Logo
Gieterijstraat 124
2984 AB
Tel. 0180 - 54 81 54
Fax. 0180 - 42 42 81
Email: dubbeldam@dubbeldamcompany.nl

Financiering Management buy-out

Zeker in tijden van crisis is het lastig om een financiering te krijgen. Banken werken niet mee en investeerders zijn terughoudend. Door deze crisismentaliteit stranden veel goede initiatieven.

Met een sterke partner aan uw zijde kunt u veel gemakkelijker een financiering verkrijgen. Wij hebben het vertrouwen van banken en investeerder gewonnen door 20 jaar eerlijk en open zaken te doen. Wanneer we naar aanleiding van de waardebepaling toekomst in de management buy-out zien, dan schakelen we ons volledige netwerk in om uw financiering te bewerkstelligen.

Inbreng van het MBO team

Het management toont haar commitment voor het slagen van de management buy-out door zelf geld te investeren en/of borgstelling af te geven. Deze commitment is van groot belang voor het winnen van het vertrouwen van banken en/of investeerders. Zelfs al is de inbreng in verhouding met de koopprijs vaak beperkt.

Optimale financieringsstructuur

Wij inventariseren de financieringsmogelijkheden op basis van een analyse van de onderneming en een zorgvuldig opgestelde meerjarenprognose. Hierbij is het van belang dat de onderneming voldoende liquiditeitsruimte heeft om te investeren in kansen die zich voordoen. Op basis van de financieringsmogelijkheden zullen wij u adviseren over de optimale financieringsstructuur (verdeling bancair / participatiemaatschappij, aflossingstermijnen, e.d.).

Opstellen financieringsaanvraag

In een financieringsmemorandum presenteren we op heldere wijze de belangrijkste bedrijfsgegevens. Het memorandum bestaat onder andere uit kerngetallen, zoals balansen, resultaten, prognoses, geldstromen, de aanwezige zekerheden en de financieringsbehoeften.

  “Dankzij jullie inbreng realiseerden wij een succesvolle MBO”  Jan Rutten en Rene Groeneveld – Redson  

 

Selecteren financiers en presentatie

Op basis van de gekozen financieringsstructuur zullen wij u een voorstel doen over de te benaderen financiers, zoals banken en/of participatiemaatschappijen. Aangezien het vertrouwen van de financiers in het MBO-team belangrijk is, zal uw MBO-team zelf de financieringsaanvraag nader moeten motiveren. Dit natuurlijk na een grondige voorbereiding en training met één van onze specialisten.

Van financieringsvoorstel tot financieringsdocumentatie

Wij zullen de financiers verzoeken een kredietvoorstel uit te werken. Op basis van deze voorstellen zal onderhandeld worden over de voorwaarden, zekerheden en overeenkomsten. Wij begeleiden u actief bij het voeren van de onderhandelingen over de voorwaarden en beoordelen of de gemaakte afspraken op een juiste wijze worden vastgelegd in de financieringsdocumentatie.

Dubbeldam & Company is volledig onafhankelijk

Omdat wij volledig onafhankelijk zijn, kunt u erop rekenen dat uw belangen optimaal gediend worden. Wij hebben een uitgebreid netwerk van financiële instellingen voor het verstrekken van vreemd vermogen. Indien eigen vermogen gewenst is, kunnen wij gebruikmaken van onze relaties met investeringsmaatschappijen en informal investors.

Direct contact voor een afspraak

Profiteren van ons netwerk en expertise? Neem dan direct contact op voor een afspraak. Bel naar 0180-548154 of mail naar dubbeldam@dubbeldamcompany.nl.

Maak direct een afspraak

Lees verder over: 
Toegevoegde waarde »