Logo
Gieterijstraat 124
2984 AB
Tel. 0180 - 54 81 54
Fax. 0180 - 42 42 81
Email: dubbeldam@dubbeldamcompany.nl

Management buy-out Singel Uitgevers

Singel Uitgevers omvat de uitgeverijen Querido, Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum – Polak & Van Gennep. Voormalig eigenaar WPG Uitgevers heeft deze bekende uitgeverijen via een management buy-out transactie verkocht aan de directeur van deze uitgeverijen, Paulien Loerts.

Paulien Loerts: “We worden een autonome ongebonden uitgeverij van fictie en non-fictie, van klassieken en spannende boeken. Alle uitgevers, (bureau)redacteuren en promotiemedewerkers gaan mee en verhuizen op 1 januari 2015 naar een nieuw pand in het centrum van Amsterdam. Ikzelf ben na de verzelfstandiging directeur en meerderheidsaandeelhouder, daarnaast investeert er een particuliere investeerder. De vier uitgeverijen samen vertegenwoordigen 413 jaar uitgeeftraditie. Ik ben ervan overtuigd dat die traditie, gecombineerd met ondernemerschap, kleinschaligheid, vaart, plezier en lef, garant staat voor een zeer mooie toekomst”.

Dubbeldam & Company heeft Paulien Loerts bij deze transactie geadviseerd. Klik hier om het klantinterview met Paulien Loerts te lezen.

Klik hier om het FD-artikel over de MBO van Singel Uitgevers te lezen.

Referenties
Management buy-out Singel Uitgevers

Management buy-out Singel Uitgevers